Vrijdagmiddag Satsang

De vrijdagmiddag satsang is de studiegroep van deelnemers die na de cyclus ‘Inleiding Oosterse Filosofie” willen doorgaan met het bestuderen van de kennis en inzichten van de Indiase wijsheid. Ook in deze studiegroep gaan we op zoek naar wat de kennis die we delen kan doen in ons dagelijks leven.

De grote vraag lijkt te zijn waarnaar we op zoek zijn. Waar we als mensen naar verlangen.
Wat brengt onrust, wat zoek ik om rust te krijgen, waarom verloopt het leven zoals het verloopt op deze wereld, wat is geluk, wat is vrede en waarom is die vrede altijd ver weg, waarom doen mensen elkaar zoveel naars aan ………
Het lijkt erop dat deze vragen vooral zijn ingegeven door een ultiem verlangen naar bevrijding. Bevrijdt te zijn van ‘zoeken’, van onrust. Van het vruchteloze zoeken naar veiligheid, plezier/ genot, harmonie/ ethiek.

De satsang brengt rust, aandacht, relativeert wensen en verlangens/ de materiële wereld, inspireert tot het benutten van belangrijke kwaliteiten als dienstbaarheid, mededogen, onbevooroordeeld te zijn, inclusief leren denken en handelen. Helpt met het duiden van emoties en het doorzien van de juiste plek ervan.

Iedere deelnemer zal met nog meer verschillende woorden tot uitdrukking kunnen brengen wat het haar of hem bracht. Vraag het maar………..

Begeleiding: Alex en Atyna
Deelname: na de cyclus “Inleiding Oosterse Filosofie”