Inleiding Oosterse Filosofie

De “Inleiding Oosterse Filosofie” bestaat uit een 1e en een 2e jaar, in totaal 60 bijeenkomsten, ieder jaar 30. Een goede reden om deel te nemen is als er vragen zijn over levenswijsheid die je bezighouden; vragen naar vooral het waarom van gebeurtenissen, maar ook verbazing en verwondering over hoe mensen handelen.

Deze waarom en hoe vragen hebben te maken met
De zin en de onzin van het leven
Leven en werken op basis van rust, helderheid en stilte
In je kracht kunnen staan
Gewoonten, emoties en overtuigingen in de hand houden
Leven waarin je dromen en idealen leidraad zijn
Meer vreugde, overvloed en verbinding ervaren

(Zelf)onderzoek
Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar iedereen kan stappen zetten op dit pad. Want de kwaliteiten om tot een mooier leven te komen zijn diep in iedereen aanwezig: ze wachten op jouw ontdekking! De oude wijzen wisten het al: om stappen te maken op dit pad is zelfonderzoek essentieel. Hoe werkt jouw geest? Hoe komt de wereld en alles erin tot bestaan? Hoe kijk je naar de wereld en waarom zo?
Tijdens de inleiding delen we kennis over zienswijzen uit de oude Indiase levenswijsheid die een ander perspectief bieden. Stapje voor stapje word je uitgenodigd om een ander standpunt in te nemen. 

Meditatie
In het drukke dagelijks leven worden we constant geprikkeld om onze blijk naar buiten te richten. Dat is ook onze eerste oriëntatie. Via de zintuigen naar buiten gekeerd.
Tijdens de bijeenkomsten maak je kennis met de blik naar binnen keren. We nodigen je uit om via de stilteoefening, kennis te maken met meditatie en contemplatie.

De kalmte en het oordeelloze perspectief dat meditatie geeft, zorgt voor het met meer aandacht de dingen te kunnen doen. En dat is het begin. Meditatie maakt andere kwaliteiten in je wakker, die we wel kwaliteiten van het hart noemen. 

Voor data en tijdstip klik hier
Voor een reflectie van een deelnemer klik hier
Bijdrage voor een jaarmodule (30 studies):  €230,=

Informatie: Alex Krappen
Aanmelden: contact@spfz.nl