Retraite ‘Waarom is het zo moeilijk een harmonieus mens te zijn?’

Veel mensen dromen van een harmonieuzer leven waarin ze dingen doen die bij hun aard passen. Maar hoe bereik je vanuit je huidige situatie dat leven? Wat zijn de hindernissen? Wat is er nodig?

In het grootse Indiase epos Mahabharata toont de schrijver Vyasa je in de karakters en gebeurtenissen sterke (ziele)beelden die een helder licht werpen op de kernovertuigingen die een harmonieuzer leven in de weg staan. Dat leidt tot reflectie op je huidige situatie en de handelingen en overtuigingen die tot die situatie hebben geleid. Van daaruit ontdek je  hoe je die overtuigingen kunt transformeren en wat de praktische stappen zijn die een mooier leven binnen je bereik brengen.

Gezamenlijke studies en individuele begeleiding worden afgewisseld met meditatie en lichaamswerk zodat de stof gemakkelijker in de diepere lagen van je geest doordringt en een groter en blijvender effect heeft.

Retraites in het retraitecentrum Domaine Saint Antoine (Noord-Frankrijk) bieden een veilige en verstilde omgeving. Je laat de dagelijkse routine los waardoor er ruimte ontstaat op je leven te reflecteren en te zien wat er nodig is ter verfijning. De prachtige omgeving leent zich uitstekend voor ontspannende/meditatieve wandelingen.

De week is van 18 t/m 24 augustus. Deelname aan de week kost €310. voor meer informatie over deze week kunt u bellen of mailen naar Alex Krappen (06-13432840 of spfz@zeelandnet.nl).

Bezoek ook de site van de Stichting voor Filosofie en Meditatie voor informatie over de aanmelding.

Ter overweging

Bied weerstand aan dat in jezelf wat weerstand biedt en word jezelf. (Krishna tegen Yuddhistira in de Mahabharata)