Thema- en kookdag ‘gezond van lichaam en geest’

Het  welbevinden van een mens is nauw verbonden met juiste voeding van lichaam en geest. Daarbij geldt ook dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar dus ook wederzijds beïnvloeden. Omdat ieder mens anders is, bestaan er geen kant-en-klaar recepten voor wat de beste voeding is voor jou als individu. Hiervoor is het nodig om een eigen inspanning te leveren in de vorm van een diep schouwen in jezelf en op deze manier de sterke en zwakke kanten van jezelf te leren kennen. Vervolgens ben je in staat om de juiste leefregels voor jezelf samen te stellen en hierin neemt voeding een belangrijke plaats in. Het gaat er dus om om jezelf goed te leren kennen en je eigen weg te gaan.

Tijdens deze themadag zal uitvoerig worden ingegaan over verschillende aspecten van voeding. De theorie wordt daarbij in praktijk gebracht door het gezamenlijk bereiden en nuttigen van verschillende vegetarische gerechten.

Plaats: ’t Pand, Kerksteeg 5 te Middelburg. Dag en tijd: 18 november 2018, 9.00-16.00 uur. Kosten: €35, inclusief vegetarische lunch. Inlichtingen: Annemarie Konijn (06-45714781). Aanmelden: Tot en met 16 november via spfz@zeelandnet.nl.

Ter overweging

Bied weerstand aan dat in jezelf wat weerstand biedt en word jezelf. (Krishna tegen Yuddhistira in de Mahabharata)