24 februari: Tripura Rahasya

Tripura Rahasya betekent ‘het mysterie voorbij de drievuldigheid’, waarbij dit laatste geldt als de ons bekende drie staten van bewustzijn: waken, dromen en diepe slaap. Het beschrijft het hele spectrum van de spirituele zoektocht van de mens, in de vorm van een dialoog tussen de goddelijke leraar Dattatreya en zijn leerling Parasurama. Tripura Rahasya bestaat uit 12.000 verzen en omvat meerdere verhalen en analogieën waarin Sri Tripura, de almachtige godin, de goddelijke moeder, haar wijsheid aan ons kenbaar maakt.

De grote Indiase wijze Ramana Maharshi beschouwde dit geschrift als een van de belangrijkste werken waarin het onderricht van Advaita Vedanta, non-dualiteit, wordt uiteengezet.

‘Tripura Rahasya is de goddelijke boodschap die de weg wijst aan allen die willen luisteren’

De themadag wordt verzorgd door Mehdi  Jiwa, voorzitter van de Stichting Filosofie en Meditatie uit Egmond, moederorganisatie van de SPFZ.

Plaats: ’t Pand, Kerksteeg 5 te Middelburg. Dag en tijd: 24 februari 2019, 10.00-16.00 uur. Kosten: €35, inclusief vegetarische lunch. Inlichtingen: Peter Stoop (06-33041366). Aanmelden: Tot en met 22 februari via spfz@zeelandnet.nl.

 

 

Ter overweging

Bied weerstand aan dat in jezelf wat weerstand biedt en word jezelf. (Krishna tegen Yuddhistira in de Mahabharata)